返回列表 發帖
以前中環花布街口有間魚旦粉真係正!
    佢地係自己買魚回來在路邊打魚旦.
    市區重建後冇咗. ...
Oman 發表於 2012-11-30 10:50

真想試盡有特色的魚旦粉
除烏魚旦靚之外, 粉更加要滑才好吃
菲 E = 菲飛 = FayeFei = 肥飛

湯底及辣椒油是神來之筆, 缺一不可

出開旺角去榮園試吓
D辣椒油正到無比
菲 E 發表於 2012-11-30 00:49

而家佢d魚蛋比我感覺好似食緊發泡膠咁
眾人皆醒我何妨一醉,眾人皆醉我何必獨醒!

大埔學利d粉幾滑
新蔡潤記同老牌蔡潤記d粉都5滑o既.
係d魚叫做特別d啫
菲 E 發表於 2012-11-29 23:53

~~~~學利我不能認同。

~~~~學利我不能認同。
paultsui 發表於 2012-11-30 13:07

噯開始覺得學利不太好.
真係一時時
E+噯每星期都會幫襯學利一至兩次, 但原來不是次次D粉都係滑的
尋日好5掂, 所以今日去左佢隔幾間的新潮洲, 但都不太好.....

摟主喜歡魚蛋粉一定要試德昌魚蛋粉 北角馬寶道1-3號國賓商場

摟主喜歡魚蛋粉一定要試德昌魚蛋粉 北角馬寶道1-3號國賓商場
喜寶 發表於 2012-12-3 13:15

德昌好似5止一間的?

明天出開MK必到榮園整碗旦河先

心水魚蛋粉推介!!

九龍城方榮記也不錯

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

明天出開MK必到榮園整碗旦河先
菲 E 發表於 2012-12-4 00:35

而家粒魚蛋好似食發泡膠咁