返回列表 發帖
師兄都係太極友
楊門太極 發表於 2018-3-13 11:15

都係學緊皮毛中,自己好懶,好少練....
YBA + ATOHM & 3/5A
The Will and The Way!
Grosse Dummkopf

都係學緊皮毛中,自己好懶,好少練....
一無閒 發表於 2018-3-13 11:19

學邊家?唉,玩太極冇得懶,一放低唔練,身體就差番,我玩得最勤力果幾年,好少傷風感冒,呢一年來由於養咗隻狗,打亂哂我每日練太極嘅規律,由日日打變成一個禮拜玩一兩次,結果一年都感冒幾次,連鼻敏感都嚴重咗好多,好似武俠小說話齋,廢咗武功一樣,變返個阿伯,連臉上老人班都走返出來

恒指 31507-86
國指 12727+30
636.44億
既然有些東西你無法改變,為何要憂慮?為所擁有的東西感恩,遠離思想負面的人,保持微笑,繼續跑步。

對呀,現今社會,真的太少,假的太多,真的低調,假的張揚。
楊門太極 發表於 2018-3-13 10:48

尼句說話真的是現在社會的照妖鏡

學邊家?唉,玩太極冇得懶,一放低唔練,身體就差番,我玩得最勤力果幾年,好少傷風感冒,呢一年來由於養 ...
楊門太極 發表於 2018-3-13 11:47

邊家又唔講啦,小的只係學左2年,未學過其他家,見佢有理論,有道學,o的師兄師姐又好好人,所以一路跟住學,不過可能幾年後,又發現新大陸

回復 185# 一無閒

師兄似都係玩吳家,多多指教

醫藥股好震

回復  一無閒

師兄似都係玩吳家,多多指教
楊門太極 發表於 2018-3-13 14:01

其實我都唔知係咩家,反正老師教乜就學乜,學左2年,都唔知係叫陳式定吳式定咩式

1177 - 15.2 -2.564%
2186 - 6.98 -2.394
1548 - 27.25 - 6.357%

創完新高 沽壓咁重既