返回列表 發帖
真係吾錯
貓哥 發表於 2011-8-17 12:59

貓哥,幾時開番個家庭組合分享區,等大家可以互相交流.其實我之前Email過俾管理員架.

部機都好令仔
fung@fung 發表於 2011-8-18 13:52

靚唔靚仔就見人見智,最緊要有內涵。

咁樣搵你skynineboy做版主先得
shadam 發表於 2011-8-19 11:49

大雄兄,我何德何能做版主呀,你唔好玩我啲細嘅,最多我寫定穚等個分享區開就第一時間投。

how much this oppo thanks
freeman 發表於 2011-8-19 17:19

跟代理買正價$4699,聽講其他地方可以平啲.
http://www.price.com.hk/product.php?p=124290

有d衝動想買番部......
Garrard 發表於 2011-8-21 00:11

超級版主Garrard兄,等我聽日攞埋部K550i作AB比較再決定都未遲,此機用Sigma Designs SMP8655晶片,雖然只能用iso直讀播片而不能boot menu,相信畫面是有得揮的,聲音就肯定OPPO嬴啦(我估),睇吓機主會唔會換機.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註 冊

K550i 到埗,朋友還帶來一些電影檔案,可以測試字幕對應問題.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註 冊

skynineboy pls check pm
Garrard 發表於 2011-8-21 00:54

Garrard兄,已覆pm.

waiting for your report
Yoda 發表於 2011-8-22 21:14

開咗唔够15分鈡,朋友決定買OPPO.
對應簡体字幕比較細,不能較高低,相信要等新firmware才可改善。

開咗唔够15分鈡,朋友決定買OPPO.
對應簡体字幕比較細,不能較高低,相信要等新fir ...
skynineboy 發表於 2011-8-22 21:58

有新0805B測試版Firmware Update,己Update了,機器正常運作.
http://www.oppodigital.com/blu-r ... mware-53-0805B.aspx
ts檔只能對應簡體chs.srt,繁體cht.srt就只得亂碼.
mkv檔可以用Txt2VobSub將繁體srt轉成sub.然後改成與檔案名相同 .sub & .idx 放在同一資料夾內便可以顯示繁體字幕.

對應繁體未?
bbr 發表於 2011-9-12 19:01

暫時仲係
ts檔只能對應簡體chs.srt,繁體cht.srt就只得亂碼.
mkv檔可以用Txt2VobSub將繁體srt轉成sub.然後改成與檔案名相同 .sub & .idx 放在同一資料夾內便可以顯示繁體字幕.
藍光原盤iso就對應所有字幕.