返回列表 發帖

$2000 左右有咩推介?

想開支 $2000 左右既紅酒有咩推介?謝謝

好多選擇
96 lynch-bages
00 pichon- baron
98 angelus
00 cos  dEstournel
集思廣益凝聚力量是為茶館精神

好多選擇
98 angelus
貓哥 發表於 2011-10-18 20:23

全部都好正
<strong>&quot;性格決定命運&quot; <strong>

請問貓哥98 angelus 可以係邊搵到?謝謝

好多選擇
98 angelus
貓哥 發表於 2011-10-18 20:23

另外請問貓哥Ch. Pichon-Longueville Baron 應該點飲法?咩時晨係最佳狀態?

另外請問貓哥Ch. Pichon-Longueville Baron 應該點飲法?咩時晨係最佳狀態?
Ziv 發表於 2011-10-18 20:44

咩時晨係最佳狀態?

2008-2028

男爵近年最高分96+

現在已經可以飲air 45分鐘已經o黎料

壙物,甘草,花香,厚身回味長久,典型老風格波爾多紅酒

請問貓哥98 angelus 可以係邊搵到?謝謝
Ziv 發表於 2011-10-18 20:42

尖沙咀漢口道不過吾知仲有無貨

試下問下herman

回復 7# 貓哥

可否講清楚少少地點俾小弟去搵搵 ?
其實因為小弟新婚,朋友買左支00 pichon- baron 上來同我慶祝,另一個朋友就唔知買咩酒,所以我想搵番支大約都係$2000既酒招呼番佢地....所以請教大家.....

ziv兄有無興趣
貓哥 發表於 2011-10-18 21:35

緊係有興趣啦!有興趣左好耐!因為身邊識飲紅酒既朋友唔多,不過我怕咩都唔識...融入唔到你地呢班高手,所以....